Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv

Nalezené příspěvky

Repase s ultrazvukem znásobila zvukový projev přístroje

10. 1. 2023

Jedná se o přístroj Technics SU-V55A.Tento přístroj byl kompletně demontován.Došlo k výměně všech elektrolytických kondenzátorů.Odstranění studených spojů,výměna relé koncového stupně.U výkonových polovodičů došlo k odstranění původní teplovodní pasty,přeleštění stykových ploch,následné nanesení nové teplovodní pasty.Na několika přepínačích byl naměřen přechodový odpor ve vyšších hodnotách.Proto byla navržena demontáž všech přepínačů a potenciometrů.Ty se následně podrobily tři-fázovému proesu v ultrazvukové lázni.Průběh čištění ultrazvukem je možné dohledat na stránkách.Následně došlo ke složení přístroje,nastavení pracovních hodnot.Při testování se přístroj jevil poslechově o mnoho lépe než před repasí. Foto průběhu repase můžete shlédnout na těchto stránkách ve fotoalbu.
 

Technics RS-TR232 je hotov

12. 2. 2023

Tento přístroj byl po diagnostice a doporučení klientovi podroben komplexní repasi. Samotná repase přístroje byla velmi zdlouhavá. U přístroje došlo k výměně řemínků v obou mechanikách. Také došlo k výměně ozubených kol u obou mechanik. Původní ozubená kola, dle foto, mají vylámané zuby. Samotné přítlačné kladky obou mechanik byly z části opotřebené, proto pro bezproblémový provoz příštích let byly také vyměněny. Došlo k promazání všech třecích ploch mechaniky,vyleštění displeje,odstranění studených spojů atd. Výměna elektrolytických kondenzátorů v napájecí části,nastavení všech hodnot přístroje,atd. Repase byla provedena se zárukou 12 měsíců.
 

Kus poctivé práce-Pioneer PD-2000LTD

18. 3. 2023

Další krásný přístroj, který prošel repasí. Repase tohoto přístroje byla oproti jiným které jsem v poslední době prováděl velmi náročná. Tento krásný kousek se musel několikkrát při průběhu repase demontovat a zase složit, aby se docililo odstranění všech závad a nedostatků. Tento přístroj měl problém s laserovou mechanikou a to jak po stránce mechanické, tak elektronické.Proto se mechanika musela několikrát demontovat a zase složit, aby se veškeré závady odstranily. U tohoto přístroje došlo k odstranění všech studených spojů, přechodových odporů v konektorech. Také došlo k výměně obou řemínků mechaniky, promázání všech třecích ploch mechaniky.........atd. Také zafixování chladičů vůči DPS. Dle foto je vidět také fixace plastových dílů laserové mechaniky. Nakonec se nastavily všechny pracovní hodnoty přístroje dle servisního manuálu. Samotný průběh repase přístroje je možné shlédnout ve fotoalbu.
 

Pěkný přednes od Technics z 90. let

27. 5. 2023

Tento přístroj prošel komplexní repasi. Byl kompletně demontován.Veškeré desky plošných spojů byly vyčištěny-zbaveny oxidace, prachu, mastnoty a jiných nečistot. Všechny desky plošných spojů byly prohlédnuty, proměřeny a proběhla kontrola jejich pracovních hodnot . U tohoto přístroje byla zjištěna velmi zaschlá teplovodní pasta,Došlo k odstranění a výměnou za novou s lepšími termovodivými vlastnostmi. Relé byla velmi opotřebovaná, proto také došlo k záměně všech relé na hlavní desce. Samotný displej a plexi bylo velmi znečištěné.Proto došlo k vyčištění a vyleštění těchto částí. Filtrační kondenzátory již jevily známky únavy.Proto došlo k nahrazení za nové. Bylo provedeno mnoho zákroku pro docílení kvality celkové repase.Zde je uvedena jen hrstka úkonu z celkové repase. Po celkové repasi se tento přístroj prezentuje velmi ,velmi přirozeně.Dokáže svým přednesem konkurovat přístrojům na vyšší úrovni.
 

pro info zpřístupnění fotogalerie klikni

13. 9. 2023

 

Nalezené složky

Technics RS-TR232

Datum: 2. 2. 2023
Fotografií: 136
Složek: 0

Pioneer PD-2000LTD

Datum: 14. 3. 2023
Fotografií: 152
Složek: 0

Sony CDP-X779ES

Datum: 30. 4. 2023
Fotografií: 194
Složek: 0

Technics SA-EX500

Datum: 27. 5. 2023
Fotografií: 138
Složek: 0

Sony CDP-XA2ES

Datum: 8. 9. 2023
Fotografií: 98
Složek: 0

poslední fotodokumentace

Datum: 8. 9. 2023
Fotografií: 80
Složek: 1