Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klikni zde pro průběh servisu

22. 10. 2018

Každý přístroj, který je předán k servisu, je podroben diagnostice. Na základě diagnostiky se doporučí zda je vhodné přístroj pouze opravit a nebo provézt komplexní repasi. Nadstandartní úkon je upgrade přístroje. Upgrade se provádí na přání zákazníka. Dle diagnostiky se určí rozsah prací včetně cenové nabídky. Následně se diagnostika a doporučený rozsah prací včetně cenové nabídky odešle zákazníkovi ke schválení. Po schválení se začíná na přístroji pracovat. Objednají se všechny potřebné díly.

Repase a upgrade jsou časově náročné, proto zejména u starších přístrojů, kde je dostupnost náhradních dílů velmi omezena a je někdy potřeba objednat daný díl ze zahraničí, se doba servisu daného přístroje může protáhnout. Průběh servisu každého přístroje je nafocen a zveřejněn na stránkách.

Při provádění komplexní repase je přístroj kompletně demontován, následně jsou prohlédnuty všechny pasivní a aktivní  součástky. U pochybných pasivních součástek dojde k proměření, popřípadě výměně. Všechny desky jsou zkontrolovány, odmaštěny, odstraněny studené spoje. Slabé spoje jsou přepájeny. Probíhá čištění potenciometrů spínačů, přepínačů. Výměna všech vadných, opotřebovaných  elektrolytických kondenzátorů za nové. Výměna relé. Leštění vstupních konektorů. U tepelně namáhaných polovodičů se provádí výměna teplovodních podložek, teplovodní pasty, atd.....Záleží na tom, o jaký přistroj se jedná a co je potřeba pro jeho repasi udělat. Každému přístroji věnuji individuální péči podle potřeby. Zakládám si na tom, aby každý zákazník viděl co se děje s jeho přístrojem a v jakém rozsahu je proveden na něm servis.